Thursday, August 25, 2011

My Perfect 10 minus 1.



Assalamualaikum

Bila korang baca aku bagi salam dekat atas , korang cuma baca je ataupun balas waalaikummussalam ? Ha kalau tak , jawab la sekarang. Aku tunggu. Aku dah start rasa sakit hati sebab tak boleh nak tidur. Aku rasa macam nak tumbuk bantal dan cakap " Kau memang tak berguna ! " tapi bantal tak tahu apa apa. Dia sendiri pun putih dan innocent. Walaupun aku marah dekat dia , tiap malam aku tetap pergi dekat tepi dia dan usap dia. Peluk dia bila nak tidur. Kadang kadang sampai ke subuh kitorang berpelukan.

First of all , this is just a daily rant. Sort of. Aku pun tak pasti. Tapi sesuatu yang aku nak bagitahu. Dan ni adalah entry yang paling bosan korang akan baca dari aku. So , kalau korang tak mahu baca boleh terus tekan Cntrl + W dan teruskan ber-facebooking. Tapi kalau korang tak tekan then korang baru je buat kesilapan yang besar. You are about to waste your 10 minutes.

I would assume korang yang still belum close tab ataupun tekan button Dashboard still membaca. Aku tak hairanlah sebab aku memang awesome dan korang memang tak ada kerja nak baca entry aku ni kan. Life is a funny tragedy.

Bersatu kita teguh , bercerai kita kahwin lain.

Dulu masa aku kecil aku selalu imagine yang aku akan ada seorang isteri yang cantik , rumah yang besar , sebuah kereta idaman dan dua orang anak untuk aku buli supaya buat chores. Tapi tu masa aku kecil. Bila aku dah besar. Aku cuma harap aku akan jumpa seorang gadis yang boleh memahami aku , rumah biasa , kereta biasa dan dua orang anak untuk dibuli. Aku dah tak tanam azam setiap tahun untuk cuba tackle girl yang super-hot sebab it's a waste of my fucking time. Dah la membazir masa , duit pun sekali kena angkut. Yes , life is a funny tragedy.

Buat apa aku ada isteri yang comel macam Haruka-chan dengan hardware yang mantap tapi nak sembang pun tak tahu pasal apa kan. Lagipun , tak ada benda yang kekal selamanya. Siapa still ingat nama macam Nouvelle Vague hah ? Dia adalah hottie Hollywood dulu. Tapi orang dah lupa. Bila dah tua , dah berkedut sana sini , perempuan dah tak laku. I'm sorry to say but that's how the fucking world works. Yang baru kita sanjung , yang lama kita sambut every year annually for one day. Ever heard of the word istiqamah huh ?

Sebab tu aku nak cari isteri yang tak perfect 10. Yang bukan cun gila babi sampai semua lelaki semenanjung naik stim bila dengar nama dia. Well , dah cantik mesti la kena pakai seksi. Baru ada standard , baru ikut arus zaman , baru moden kan ? Sebab memang lelaki semua nak tengok semua hardware korang tu. Tapi korang ingat bila lelaki dah tengok , ramas sekali then dia nak lagi ? Korang ingat dia akan love you for the eternity ? Oh bullshit dude , tak mungkin. Bila dah dapat dan dah buat then bosan , cari la yang lain. Korang cuma bagi makanan free kepada diorang. Dah orang suap , mulut pun dah ternganga , mamam je la.


Aku transform from a fucking-mischoreographed-asshole kid kepada aku sekarang ni yang cuma mahukan conversation. Aku cuma nak bercakap , is that so hard to ask for ? Is that like a mountain high climbing mission for you ? Aku mahukan my Perfect 9 untuk bercakap. I mean like a human. Just conversing. Korang sanggup ke bersama dengan seorang yang sangat membosankan sampai korang rasa macam tengok Khurafat pun lagi best daripada bercakap dengan dia ? Don't you fucking dare saying yes because i love him/her. Because that is just bullshit. Movie adalah movie , life pula adalah nightmare. Tak mungkin hidup sama macam movie. Sebab dalam movie dah ada skrip. Diorang tahu apa yang diorang kena cakap. Semua benda dah disusun untuk menjadi sempurna.

Perfect 9 adalah isteri yang tidak perfect. Yang sentiasa kurang dengan something. Tak terlalu cantik , tak terlalu pandai , tak terlalu tinggi dan tak terlalu pendek. Maksud aku adalah aku tak mahu isteri yang dah serba serbi tahu. Kalau semua dia dah tahu then korang tahu apa akan jadi ? High mainteinance bitch. Dia akan demand untuk kita keep-up dengan every little bullshit yang dia reka sendiri dan cuba ubah diri kita kepada seseorang yang kita tak mahu. Kalau semua perkara dia dah tahu , then apa yang aku tahu does not count anymore. So , that sucks. Suami yang dayus adalah suami yang tersunat kepala sekali dulu. Fuck that shit. That's not going to happen to me. Bukan takut , tapi sayang ? Fuck you.

Ada orang tanya aku

" Kenapa tak cari girl yang bertudung labuh ? Lagi bagus macam tu. "

Kenapa ? Are you fucking kidding me huh ? I guess not. Pernah tak korang tengok dalam facebook ada orang guna nama dia dalam bahasa Jawi. Does that mean he is Arab ? Does that mean he's seorang yang beriman dan baca Qur'an setiap hari ? No. That doesn't mean shit. Tu cuma bermakna , nama dia ditulis dalam Jawi. Sama la macam girls yang bertudung labuh. Well , i got nothing against tudung labuh , bawal , Siti , Mawi , Greek Goddess , shawl and macam macam tudung ala ala Yahudi tu. Tapi pakai tudung labuh tak bermakna girl tu seorang yang bagus dalam bab agama , hell , she could wear a Christ cross in there tak ada siapa yang tahu. Aku pernah jumpa student UIA yang pergi lecture bertudung siap naik bergetar tangan nak masuk meminang tapi bila weekend , kalau bukan Changkat , Raggae Bar pun jadi.

Aku bukan cuba fitnah semua girl tudung labuh ni bertopeng syaitan yang direjam tu , tapi you just can't judge a book by it's cover. Ni kan pulak by it's tudung. Because that is just plain stupid. That is why aku cuba cari girl yang tak perfect hal agama. Girl yang sosial tetapi ada had yang dia sendiri tetapkan dan tak perlu ada orang bagitahu benda mana yang betul salah sebab dia sendiri pun dah tahu. Islam ni sangat luas. Luas sampai nak expand every little detail pasal apa yang haram , apa yang harus buat apa semua tu amat meletihkan. Tak percaya tengok la video ceramah Ustad Azhar Idrus , soalan pelik pelik pun ada.


Aku mahukan isteri yang tak tahu memasak sangat supaya kitorang dua dua boleh pergi belajar memasak sekali. Bila aku sakit , dia boleh jaga makan minum aku. Tapi bila dia sakit , aku pun boleh jaga makan minum dia. Aku nak every each day spend dengan dia bermakna. Kalau dia dah tahu hujung pangkal hal dapur , dia pun boleh ajar aku. Aku pun nak tahu apa yang dia buat hari hari dalam dapur. Dah macam office dia ha. Tahu apa jadi kalau isteri aku tu adalah tukang masak professional yang sangat hebat ? Bila aku tegur dia , confirm aku akan dapat sepasang kasut dalam mulut yang dilempar dari jarak dekat. Tak mungkin dia boleh terima direct-critism. Ego yang dah disuburkan selama bertahun sebelum berkahwin. Sebab aku suka makan pedas, Tak kira la apa benda sekalipun , kalau tak pedas memang tak jadi. Hell , jala emas pun aku celup dalam sambal belacan.

Dulu aku pernah sebut , girls yang menangis kerana confused adalah kelakar. Sangat kelakar walaupun sangat comel. So , kalau my Perfect 9 tak tahu aku boleh ajar dia , kalau aku tak tahu dia boleh tolong aku. Kalau dua dua tak tahu ? Well , dah ada satu alasan untuk buat aktiviti bersama kan ? Walaupun sekali seumur hidup , aku nak tengok my future wife untuk menangis sebab confused. That would be my biggest laugh.


A Perfect 9 adalah girl yang imperfect. Yang akan sentiasa ada sesuatu yang tidak mencukupi. Dan aku mahu mencukupi kotak lagi satu tu supaya dia jadi my Perfect 10. Aku kalau boleh , tak mahu langsung cakap yang aku sayangkan dia ataupun puji dia in any way at all. Aku tak mahu tunjuk dalam perkataan. Sebab aku tak mahu bosan bila dengan dia. I want my future wife to know everything , everything except me.


" You know how to keep a fresh marriage ? "

" Good listening ? "

" No. It's about me never really believing that i had her "



12 comments:

  1. semoge ko jumpe jodoh yg ko nak 2...aku doakan.. :)

    ReplyDelete
  2. awww.... <--- reaksi aku bila dah habis baca. kalau dah jumpa perfect 10 tolak 1 ni jgn lupa bgtahu aku. lol aku kan penyibuk. :p

    ReplyDelete
  3. ini luahan yang stail sebenarnya. nak cari jugak cenggini. lols.

    ReplyDelete
  4. aku rasa entry ni cam gentleman sket. hahahha

    ReplyDelete
  5. thnks. aku baru nak draft entry ni sebab banyak mencarut.

    ReplyDelete
  6. woot woot
    romentik gitu~ :p

    ReplyDelete
  7. 'haruka chan' tuh ade kena mngna ngan bdak kt we're 1992 ker???
    aq stop smpai situ sbb aq sntap n teramat..dlm byk2 nma, nma tuh gak ko letak!
    btw, lgu ko sedap....wlwpun aq x pham

    ReplyDelete
  8. sweet! ;)
    i wish there is like button.

    ReplyDelete
  9. woah. macammm...sebiji macammmm...
    haha..btw...gila ko pnya ayat.
    ...nk tnye?
    "jala emas pun aku celup dalam sambal belacan".
    dr mna ko dpt pepatah ni? haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam apa? haha. em aku reka. sebab aku suka sambal belacan.

      Delete
  10. :) that your perfect 10 dh ada, tapi mungkin Allah SWT xnak temukan lg.

    ReplyDelete