Sunday, October 2, 2011

Do You Have A Reason To Make Friends ?


Hello students

Korang semua sihat ? Macam la kalau korang nazak pun aku kisah kan , yang penting hari hari korang online , buka Ugly Mirror dan check dah update ke tak. Yang tu penting. Berapa ramai orang yang demand korang buat benda yang sebenarnya korang tak mahu tapi terpaksa ? Kalau dalam 5 orang , 3 orang suka buat benda macam tu then korang dah berjaya bela serangga parasit dengan jayanya. Dah gemuk haiwan peliharaan yang korang bela tu. Hari hari suap je , mana tak gemuk. Tahniah.

Seriously , korang semua bila buat member baru ada sebab ke tak ? Tak kira la sebab apa sekalipun. Contohnya korang kenal anak Dato' yang poket sentiasa sihat walafiat time sekolah. Let's call him Siput. So korang pun start la cucuk line. Tak sampai 2 minit dah declare bestfriend. Ke toilet pun berpimpin tangan. Tolak melancap sekali. Kalau yang sekolah sesi pagi , rehat around pukul 10.00 ye tak. Sejam sebelum tu dah buka bunga , bertempek dengan Siput. Apa yang dia cakap , ludah sekalipun korang telan. Lawak yang tah apa apa pun korang gelak macam psycho. Bila loceng bunyi , dah confirm breakfast hari ini sponsored. Rezeki jangan ditolak.

Orang macam ni aku panggil Parasite. What's the definition of Parasite ? Parasite adalah makhluk yang menumpang di atas kesenangan orang lain dan membawa kecelakaan. Literally , celaka. Tapi ada sesuatu yang membuatkan orang macam ni sangat special. Parasite can create a reason over a reason. Tak kira apa jenis situation sekalipun , time kantoi romen awek dengan pegawai jabatan agama pun dia still boleh survive. Bravo to you damn suckers. Oh fuck , aku terlupa nak sebut time introduction tadi. This is not facts. Just opinions.


Oh right , kebanyakan Parasite yang aku jumpa adalah cun , comel , hot , dan kacak. Orang kata perkara baik jangan ditolak kan. Dah ada bulan jatuh berguling atas riba , mesti kabur punya la mata. So bila Parasite comel ni datang berguling atas riba korang nak bagi blow-job , would you say no ?

Korang pernah tak tegur someone dengan hati excited gila nak buat kawan baru tapi dia tu nak tak nak je ? Kalau tak pernah then korang kena dengar cerita ni. Amad (bukan nama sebenar) baru sahaja berpindah dari Kedah ke Kelantan. Lidah dia masih lagi lembut dengan loghat Kedah so nak tukar kepada loghat Kelantan memang mission-impossible lah. Ayah dia dah pesan , first day masuk sekolah mesti buat kawan baru. Buat kawan bila berpindah dekat tempat baru tak boleh ditangguh. Nanti orang akan lable yang korang adalah emo , sombong , kera sumbang. Well kita kan suka judge orang. Pagi tu hari Ahad. Dekat Pantai Timur weekend hari Jumaat Sabtu. What the fuck kan ? Time solat Jumaat la patutnya kita pergi sekolah , pergi office , datang lecture kan. Oh Meleis. Pagi Ahad tu , Amad datang awal ke kelas 4 Bongek. Dia pilih tempat duduk dekat tepi , segan sebab ramai orang tengok. Amad kumpul konfiden then tegur budak sebelah dia.

" Smekom weh. Ang nama pa ? Aku Amad Adeen. "

Dia terus tenung muka Amad. Dia buat muka hairan. Muka macam , who-the-fuck-are-YOU-to-talk-to-me ? Do I even fucking know you ? Apahal yang kau cakap pelik sangat. Terencat akal ke apa. Dah la muka buruk , bahasa pulak pelik. Fuck yourselves sideways.

Ada banyak sebab kenapa tiba-tiba someone could be so cold to you. Sebab yang paling ketara sekali aku tengok adalah judgemental. Kedua , ego. Ego sebab aku cun , kau huduh. Sebab aku anak manager hotel , kau anak penoreh. Aku pandai , kau bangang. Aku lahir dekat Italy , kau Meleis asli. Aku tinggi , kau kontot. Aku ramai peminat , kau tak famous. Aku lepak dekat Starbucks , kau lepak kedai mamak. Aku guna IPhone , kau guna Nokia 3110. Aku ini,kau itu. Sebab kau macam ni , so kau tak layak kawan dengan aku. True story. Aku pernah jumpa orang yang macam ni. Aku sendiri pernah rasa berkawan dengan diorang. They are bunch of donkey fuckers.


It took me 2 weeks to finish this entry. Sebab ? Sebab aku tak sempat nak online. So aku terus buat insiatif : aku mesti terus siapkan semua assignment setiap kali lecturer suruh buat instead of buat last minute. Seriously , korang akan rasa best gila bila tengok member korang baru sibuk nak buat , tapi korang boleh tidur awal , online , Facebook Youtube semua. Super awesome feeling. Kalau tak percaya try la sendiri. Dan dalam dua minggu tu , banyak gila dah point yang aku nak tulis tapi aku dah terlupa. Nanti kalau aku ingat aku buat sambungan. Well , aku tak boleh nak tulis nota dalam buku. Nanti mesti terkoyak la , terconteng la , hilang la. Draft dalam handphone , jari ni mesti gedik nak delete jugak. Aku tak boleh nak tengok benda terbiar. Mesti nak recycle. Korang buat macam mana eh ?

Abang aku ada cakap ; berkawan biar beribu , bercinta biar empat , bila nak kahwin pilih satu.Ehem. Tapi aku rasa dia lupa nak cakap yang dalam seribu tu kalau bila dah tapis ciri-ciri-kawan-yang-betul-betul-kawan mest tinggal puluh puluh gitu je kan. Sebab semua orang ada personaliti yang berlainan. Ada orang yang selesa berkawan dengan geng rempit. Ada juga girl yang lagi suka lepak dengan lelaki daripada kaum dia sendiri. Ada yang cuma boleh layan orang yang senegeri je. Ada juga yang macam aku , semua layan. So out of that ribu ribu so-called member korang tu , berapa ramai yang korang berkawan dengan ikhlas ?

Tapi korang tau tak bila korang dah rapat dengan someone tu , lagi banyak problem yang korang kena tanggung. Diri sendiri dah ber-problem , campur pula dengan problems member korang tu. Dah jatuh tangga , kena timpa tangga lagi.



" Apahal ni ? Macam cempedak je muka "

" Aku ada problem sikit la. Tolong boleh ? Pasal duit "

" Aku sendiri pun pokai la bulan ni. Kau try kat si Peah la. Dia banyak duit "

" Peah ? Aku tak kenal sangat dia. Kau kan bestfriend , BFFFF aku. Tak boleh ke ? Tolong laa "

" Err... "


3 comments:

  1. apa guna kawan kalo bukan nak nyusah kan hidup dia. ye dak?

    *tak perasan kau update

    ReplyDelete
  2. bahha aku suka tagline tuhh! 'berkawan bio seribu, bercinta bio satu, berkahwin bio satuu! :D

    tapi kan die, aku kekadang tertanya2 jek kenape ek org yg hensem comel miut macam sumi tuh jek yang selalu pandai bodek, pandai ngampu sane sini.. any answers? xP

    ReplyDelete
    Replies
    1. confidence. sorry lambat. :)

      Delete